Суспільство 2024-05-15T04:05:43+03:00
Українські Новини
Циклон зі Скандинавії несе в Україну похолодання до +2. Синоптик попередив про грози з поривами вітру

Циклон зі Скандинавії несе в Україну похолодання до +2. Синоптик попередив про грози з поривами вітру

Погода, Прогноз, Прогноз погоди, погода в Україні, погода в Києві, погода на завтра, прогноз на завтра
Вітер. Фото: kh.vgorode.ua
Вітер. Фото: kh.vgorode.ua
  • Скопійовано

В Україну йде різке похолодання з грозовими дощами та поривами вітру. 

Як пише Метеопрог з посиланням на синоптика Ігоря Кібальчича, внаслідок зміни синоптичних процесів у більшості країн Європи, в погоді нашої країни очікується більша нестійкість і вологість, порівняно з першою половиною місяця. Збільшення циклонічної активності та посилення атмосферних фронтів при низькому тиску спричинить дощі, особливо в західних та північних регіонах. Розподіл температури повітря буде нерівномірним по всій країні. Південно-східні регіони залишатимуться в аномально теплій повітряній масі, тоді як на заході та північному заході України очікується поширення прохолодного повітря з боку Балтійського моря та Скандинавського півострова.

У вівторок, 16 квітня, очікується нестійка погода. Пройдуть короткочасні дощі у більшості областей, крім південної та центральної частини України. Подекуди можливі грози. Вітер на Лівобережжі південно-західний, у західних областях західної чверті, 7 - 12 м/с, місцями пориви, 15 - 20 м/с. Температура повітря в північних та західних областях вночі +6…+11 °С, вдень +12…+17 °С. У південних, центральних та східних областях вночі +11...+16 °С, вдень +23...+28 °С.

У середу, 17 квітня, у більшості областей, окрім південно-східної частини, пройдуть дощі, місцями інтенсивні. Не виключені локальні грози. Вітер змінних напрямків, 3 – 8 м/с, у Приазов'ї та на Донбасі вдень місцями пориви, 15 – 20 м/с. Температура повітря вночі у західних та північних областях +2…+7 °С, на південному сході +10…+15 °С. Вдень повітря прогріється до +9…+14 °С, на південному сході +18…+25 °С.

Погода в Києві на 2 тижні від Метеопрога.Погода в Києві на 2 тижні від Метеопрога.

Підпишіться на розсилку найважливіших та найцікавіших новин
Виходить в кінці дня, читання займає 5-7 хвилин
  • Скопійовано
ПОДЯКУВАТИ


Новини

ok